Blog

Sollicitatiegesprek: “Wat zijn je zwakke punten?”

By september 16, 2018 Geen commentaren

Hoe ga je het best om met deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek? First of all: we hebben allemaal valkuilen. Ook ik, ook jij, en ook de recruiter die jou deze vraag stelt. En verder: we hebben geen 1 valkuil. Nee, we hebben er 2, of 3, of 4 of zelfs meer dan 10. Want we zijn mensen. En mensen zijn niet perfect.

Toen ik in mijn tijd als recruiter vroeg achter de valkuilen tijdens een interview, bleef ik vaak op mijn honger zitten. Meestal omdat ik niet het gevoel had dat ik een oprecht antwoord kreeg.

Vermijd daarom volgende antwoorden:

  • Het antwoord: ‘Ik ben veeleisend.’ Dit is eigenlijk niet echt een valkuil omdat het ook als iets positiefs kan gezien worden.

  • Het antwoord: ‘Ik heb geen valkuilen.’ Hiermee krijg je het risico dat je je geloofwaardigheid als kandidaat verliest.

  • Het antwoord: ‘Mijn kennis Frans.’ Dit is eigenlijk geen echte valkuil van jou als persoon, dit gaat eerder om je skills.

Wees dus voorbereid op deze vraag en onderzoek je minder sterke punten op voorhand. Een recruiter heeft veel waardering voor kandidaten die eerlijk kunnen spreken over hun valkuilen.

  • Het geeft weer in welke mate je zelfkennis hebt.

  • Het geeft meer inzicht in wie je bent als persoon.

  • Het toont dat je aan jezelf wil werken.

Hoe antwoorden op deze vraag?

  • Zeg dat je valkuilen eigenschappen zijn waar je aan werkt en waar je ook aan zal blijven werken.

  • Wees constructief.

  • Onderbouw je valkuil met een concreet voorbeeld.

  • Zeg concreet welke acties je reeds ondernomen hebt om aan je valkuilen te werken.

Stel, je bent een een regelrechte chaoot en je solliciteert voor een job waar toch een minimum aan structuur vereist is. Geef dan een voorbeeld waarin je wat chaotisch was en welke tools je toen ingezet hebt om hieraan te werken (vb: een app met geautomatiseerde takenlijst, een planningsprogramma geïnstalleerd, haalbare deadlines opstellen, extra overleg met collega enz.)

Een recruiter vindt het helemaal oké dat je valkuilen hebt (want we hebben ze nu eenmaal allemaal). Hij/zij wil eigenlijk vooral weten of jij in staat bent je valkuilen te herkennen en hoe je hiermee omgaat. Op die manier kan hij ook goed inschatten hoe jullie hier rond kunnen werken in de job en kunnen er afspraken/acties opgemaakt worden.

Succes!

Wil je meer inzicht krijgen in je valkuilen? Informeer dan naar het Goesting-traject of naar loopbaanbegeleiding (afhankelijk van je vraag) om jouw valkuilen in kaart te brengen en te werken rond een concreet actieplan!

 

Gerelateerde artikels: 5 tips voor een kickass CV!

                                                                                                 Foto: Tim Gouw (source: Unsplash)

Laat een bericht achter